Descriere
Alege să introduci ulei de cânepă în dieta ta și vei vedea beneficii, cu siguranță!
Utilizare:
- Intern. Pentru gătit: Uleiul de cânepă are multe utilizări în bucătărie. Este mai bine însă de evitat expunerea la căldură atunci când doriți să îl folosiți la masă. Uleiul din semințe de cânepă are o aromă deosebită și gust fin. Este o completare excelentă la sosurile de salată, sos pesto, smoothie-uri sau alte băuturi.
- Extern. Pentru piele și păr: Poți aplica ulei de cânepă direct pe față, deoarece este absorbit cu ușurință sau poate fi adăugat la diferite măști de față; ca ulei bază de masaj poate fi combinat cu alte uleiuri esențiale. Poate fi adăugat și la șamponul sau balsamul tău zilnic.
De ce ulei de cânepă presat la rece PURA AGRO?
- Obținem ulei de cânepă exclusiv prin procese de presare la rece, fără rafinare sau folosind solvenți
- Seminţele folosite la producerea uleiului PURA AGRO sunt 100 % seminţe de origine românească
- Metoda presării la rece, folosind exclusiv procedee mecanice, spre deosebire de procesul de rafinare, este cea mai sănătoasă modalitate de a obţine ulei vegetal. Un ulei presat la rece păstrează substanțele nutritive nealterate, precum şi toate vitaminele şi mineralele ce se găsesc în seminţe
- Uleiurile noastre nu conţin metale grele, pesticide, aditivi sau conservanţi
- Ambalajele sunt din sticlă închisă la culoare pentru a feri uleiul de razele solare, păstrând astfel proprietăţile intacte.
Beneficii ale consumului de ulei de cânepă presat la rece
Uleiul Pura Agro din semințe de cânepă este produs din semințele plantei Cannabis sativa. Acest ulei de cânepă are un profil bogat în nutrienți, acizi grași și compuși bioactivi utili.
Semințele de cânepă sunt o sursă importantăde acizi polinesaturați și esențiali, grași: acid linoleic (omega-6) și acid alfa-linolenic (omega-3), într-un raport 3: 1. Acesta este considerat a fi în intervalul optim.
Ulei de cânepă – sănătate
Are grijă de sănătatea inimii. S-a descoperit că multe dintre substanțele nutritive din uleiul de semințe de cânepă susțin funcționarea sănătoasă a inimii. Acidul alfa-linolenic poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Conținutul de omega-3 și omega-6 poate ajuta și la reducerea colesterolului din sânge, protejând deci și inima.
Uleiul de cânepă pare să fie eficient în scăderea nivelului de colesterol datorită β-sitosterolilor prezenți și reduce riscul unor probleme precum aritmii și boli de inimă.
Rol antiinflamator. Cantitatea de omega-3 din semințele de cânepă și raportul sănătos de omega-3 cu omega-6 pot contribui împreună la reducerea inflamației. În plus, semințele de cânepă sunt o sursă bogată de acid linolenic gamma (GLA). Acesta este un acid gras polinesaturat care, de asemenea poate avea efecte antiinflamatorii.
Antireumatic. În 2014, cercetările efectuate la celulele umane au sugerat că putem folosi ulei de cânepă și pentru potențialele lui efecte anti-reumatice.
În afară de acizii grași, uleiul de cânepă conține multe vitamine și minerale. Vorbim despre calciu și vitamina D, vitamine B, vitamina E, magneziu, fosfor și potasiu. De asemenea, s-a dovedit că uleiul din semințe de cânepă, poate ajuta în simptomele PMS, tulburări de dispoziție și diabet.
Pentru piele și păr
- Puteți folosi ulei de cânepă în tratamentul unor anumite afecțiuni ale pielii, inclusiv eczeme, dermatite, psoriazis și acnee rozacee. Rezultatele favorabile sunt legate probabil de componența acidului linolenic gamma (GLA) din uleiul de cânepă. Pe lângă hidratare, uleiul este folosit și pentru a ameliora disconfortul cauzat de mâncărimea pielii.
- Alt beneficiu poate fi consolidarea sistemului de apărare a pielii. Pielea va avea un rol mai bun în rezistența față de infecțiile virale, fungice și bacteriene.
- Acizii grași bogați din uleiul de cânepă pot stimula creșterea părului și pot consolida firele de păr. Va reduce aspectul de fire uscate și despicate și va preveni ruperea acestora pe viitor.
De ce ulei de cânepă presat la rece?
- Uleiul presat la rece se obține la o temperatură de maxim 40 °C, păstrând astfel intact conținutul de vitamine și minerale. Temperatura în exces (pana la 270 °C) folosită în timpul procesului de rafinare duce la pierderea valorilor nutriționale ale uleiului. De asemenea, duce la formarea unor substanțe chimice nedorite, precum radicalii liberi și acizii grași trans
- Metoda de presare la rece reprezintă un proces mecanic care nu necesită adaugarea de produse chimice ce pot dăuna sănătății. În procesul de rafinare se folosesc solvenți chimici (hexan) pentru a putea extrage o cantitate maximă de ulei. Deși hexanul se separă ulterior, există o probabilitate foarte mare să rămână în cantități mici în uleiul finit
- Prin presarea la rece , uleiurile obținute își păstrează nealterat conținutul de vitamine, minerale și acizi poli și monosaturați. Procesele desfășurate pe parcursul rafinării (degumare, albire, dezodorizare) duc la dispariția ingredientelor active din ulei. De asemenea, este foarte posibil ca în compoziție să se regăsească resturi toxice. Acestea provin din substanțele chimice utilizate în procesul de producție sau conservanți adăugați pentru prelungirea termenului de valabilitate.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.