Descriere
Ulei din germeni de porumb – ulei 100% natural obținut exclusiv prin procese de presare la rece, fără rafinare sau folosind solvenți.
Utilizare:
Intern
- Uleiul limpede, de culoare galben auriu, cu miros și gust fin, este folosit ca ulei de masă. Uleiul din germeni de porumb are efect anti-inflamator, care reduce nivelul colesterolului și ajută la digestie.
- Are un efect benefic asupra chisturilor ovariene și are, în general, un efect pozitiv asupra funcției ovariene. Acest ulei de porumb contribuie la funcţionarea normală a sistemului endocrin – în special glandele sexuale, hipofiza, glandele suprarenale, glanda tiroidă.
- În domeniul alimentar, uleiul din germeni de porumb este utilizat în producția de produse alimentare (margarină, maioneză, produse dietetice, alimente pentru copii).
- În bucătărie, uleiul din germeni de porumb este potrivit pentru prăjirea, aburirea și rafinarea legumelor și a salatelor.
Extern
- În industria cosmetică, uleiul din germeni de porumb este utilizat și în producția de săpunuri și produse pentru îngrijirea părului.
- Uleiul din germeni de porumb este de asemenea utilizat ca materie primă pentru lubrifianți și produse de îngrijire a pielii în industrii specializate.
De ce folosim ulei din germeni de porumb presat la rece PURA AGRO?
- Se obține exclusiv prin procese de presare la rece, fără rafinare sau folosind solvenți
- Seminţele folosite la producerea uleiului PURA AGRO sunt 100 % seminţe de origine românească
- Metoda presării la rece, folosind exclusiv procedee mecanice, spre deosebire de procesul de rafinare, este cea mai sănătoasă modalitate de a obţine ulei vegetal. Uleiul presat la rece păstrează substanțele nutritive nealterate, precum şi toate vitaminele şi mineralele ce se găsesc în seminţe
- Uleiurile noastre nu conţin metale grele, pesticide, aditivi sau conservanţi
- Ambalajele sunt din sticlă închisă la culoare pentru a feri uleiul de razele solare, păstrând astfel proprietăţile intacte
Beneficii ale consumului de ulei din germeni de porumb presat la rece
Germenul de porumb este un concentrat ce conține cele mai valoroase elemente nutritive din boabă, în special acizi grași esențiali și fibre, cu un conținut ridicat de minerale (magneziu, potasiu, fosfor și zinc) și vitaminele B și E.
Uleiul de germeni de porumb conține aproximativ 50% acid linoleic (Omega 6) și este, de asemenea, deosebit de bogat în vitamina E și zinc. Ambele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și pentru stimularea creșterii de celule sănătoase noi.
Ulei din germeni de porumb – sănătate
- Reduce inflamația. Se știe că atât omega-3, cât și omega-6 funcționează benefic împotriva inflamațiilor din organism, atunci când sunt consumate cu moderație. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei, precum și durerilor de cap, problemelor gastro-intestinale și chiar afecțiunilor inflamatorii ale pielii.
- Scade colesterolul. Uleiul de germeni de porumb conține fitosteroli în cantitate semnificativă. Compușii sterolici provin din sursele vegetale și seamănă cu structura colesterolului. Sterolii vegetali sunt capabili să scadă absorbția colesterolului. Studiile arată că adăugarea uleiului de germeni de porumb în dietă ajută la reducerea nivelului de colesterol.
- Previne bolilecronice. Grăsimile monoasaturate, grăsimile polinesaturate, flavonoidele și vitamina E au toate proprietăți antioxidante, care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ în întregul organism. Atunci când este utilizat cu moderație, acest ulei poate ajuta la prevenirea bolilor cronice, contribuind în același timp la un aspect mai tânăr al pielii.
- Reduce alergiile. Se știe că unii dintre compușii din uleiul de porumb reduc reactivitatea alergiilor în organism, contribuind la ținerea la distanță a simptomelor de astm și rinită.
- Îngrijește pielea. Indiferent dacă utilizați ulei de porumb direct pe piele sau îl consumați în cantități mici, antioxidanții și tocoferolii din el vor ajuta la prevenirea infecțiilor pielii și vor ajuta la ameliorarea iritațiilor, a petelor, a eczemelor și a psoriazisului. Poate ajuta chiar la reducerea ridurilor și a altor pete apărute pe față odată cu vârsta.
De ce ulei presat la rece?
- Uleiul presat la rece se obține la o temperatură de maxim 40 °C, păstrând astfel intact conținutul de vitamine și minerale. Temperatura în exces (pana la 270 °C) folosită în timpul procesului de rafinare duce la pierderea valorilor nutriționale ale uleiului și, de asemenea, la formarea unor substanțe chimice nedorite, precum radicalii liberi și acizii grași trans
- Metoda de presare la rece reprezintă un proces mecanic care nu necesită adaugarea de produse chimice ce pot dăuna sănătății. În procesul de rafinare se folosesc solvenți chimici (hexan) pentru a putea extrage o cantitate maximă de ulei. Deși hexanul se separă ulterior, există o probabilitate foarte mare să rămână în cantități mici în uleiul finit
- Prin presarea la rece , uleiurile obținute își păstrează nealterat conținutul de vitamine, minerale și acizi poli și monosaturați. Procesele desfășurate pe parcursul rafinării (degumare, albire, dezodorizare) duc la dispariția ingredientelor active din ulei. De asemenea, este foarte posibil ca în compoziție să se regăsească resturi toxice din substanțele chimice utilizate în procesul de producție sau conservanți adaugați pentru prelungirea termenului de valabilitate.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.