• (+40) 374.075.007
  • Bd. I.C. Brătianu 250, clădirea C3, Constanța, România
  • Luni-Vineri 8:00 - 17:00

Ulei din sâmburi de struguri BIO – 250 ml

89,00 lei

Ulei din sâmburi de struguri BIO, presat la rece. Acesta are un rol  puternic antioxidant, fiind un adevărat elixir de frumusețe și sănătate.

  • Certificat ecologic de către Austria BIO Garantie (RO-ECO-018)
  • Nu conţine metale grele, pesticide, aditivi sau conservanţi.
  • Uleiul din sâmburi de struguri contribuie la menținerea elasticității vaselor de sânge și la scăderea nivelului colesterolului, având rol și în stimularea sistemului imunitar.
  • În cosmetică, este folosit cu succes pentru efectul antioxidant, dermonutritiv si emolient.

Cantitate: 250 ml

* Prețul conține TVA
Taxă de transport – 25 lei (în toată țara).
Pentru comenzi de minim 200 lei transportul este GRATUIT!

Descriere

Ulei din sâmburi de struguri BIO – este un ulei BIO pur, presat la rece o singură dată (extravirgin) şi nerafinat.

Ulei din sâmburi de struguri BIO – Utilizare:

  • Intern. Acest ulei se administrează în primul rând prin alimentaţie, fiind un excelent adaos în salate, sosuri şi diferite feluri de mâncare. Doza zilnică de ulei este de 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare, sau în hrană. Având un punct de ardere ridicat (aproape de 200°C), este ideal şi pentru metode de gătit la temperaturi înalte.
  • Extern. Se aplică 1- 3 picături pe ten, piele și păr, prin masare ușoară sau se adaugă la serumuri, creme și loțiuni demachiante, uleiuri de masaj, şampon sau balsam. Apare ca și ingredient în produse precum cremele de protecție solară, creme hidratante, creme antirid și o serie de alte articole legate de frumusețe.

De ce să folosim ulei din sâmburi de struguri PURA BIO ?

  • Este certificat ecologic de către Austria BIO Garantie (RO-ECO-018)
  • Seminţele folosite la producerea uleiului PURA BIO provin exclusiv din culturi certificate ecologic şi sunt 100% seminţe de origine românească
  • Metoda presării la rece, folosind exclusiv procedee mecanice, spre deosebire de procesul de rafinare, este cea mai sănătoasă modalitate de a obţine ulei vegetal. Uleiul presat la rece păstrează substanțele nutritive nealterate, precum şi toate vitaminele şi mineralele ce se găsesc în seminţe
  • După presare, uleiul PURA BIO este filtrat gravitaţional – se lasă să se decanteze natural, păstrându-se astfel gustul şi aroma
  • Uleiurile noastre nu conţin metale grele, pesticide, aditivi sau conservanţi
  • Ambalajele sunt din sticlă închisă la culoare pentru a feri uleiul de razele solare, păstrând astfel proprietăţile intacte

Beneficii ale consumului de ulei din sâmburi de struguri BIO presat la rece

Uleiul de sâmburi de struguri PURA BIO este obţinut exclusiv prin procesul mecanic de presare la rece a sâmburilor de struguri (Vitis Vinifera) şi reprezintă unul dintre cele mai valoroase uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi la scăderea nivelului colesterolului. Are, de asemenea, un conținut ridicat de acid linoleic (Omega 6), acid oleic (Omega 9) şi compuşi fenolici. Uleiul din sâmburi de struguri conţine cantităţi însemnate de vitamina E (alfa-tocoferol) şi vitamina F, precum şi unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, conţine aşa-numitele proantocianidine (prescurtat OPC), care reprezintă un compus cu un puternic efect antioxidant,  de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Cel mai important, activitatea antioxidantă a uleiului de semințe de struguri este rezultatul concentrației mari de izomeri de vitamina E, și anume γ-tocotrienol, care se găsește rar în alte uleiuri.

Efecte pentru sănătate când folosim ulei din sâmburi de struguri BIO

  • O barieră importriva infecţiilor. Substanţele active din uleiul de struguri presat la rece acţionează ca stimulent imunitar pe mai multe căi: catalizează acţiunea vitaminei C în organism, favorizează producerea de celule imunocompetente şi le activează pe cele existente.
  • Reduce riscul bolilor vasculare. Când este folosit în dieta zilnică, adăugat în salate sau alte preparate, uleiul din sâmburi de struguri presat la rece reduce riscul bolilor vasculare, a aterosclerozei, a bolilor circulatorii sau chiar a artritei.
    Acizii graşi nesaturaţi conţinuţi de uleiul din sâmburi de struguri ajută la împiedicarea proceselor degenerative ale vaselor de sânge şi menţinerea elasticităţii vasculare.
  • Protejează inima. Specialiştii recomandă ca acest ulei să fie consumat zilnic, pentru a preveni apariţia tulburărilor circulatorii, cum ar fi hipertensiunea arterială şi tensiunea arterială oscilantă.
  • Reduce durerile articulare. Cercetările au scos în evidenţă efectul uleiului din sâmburi de struguri şi în cazul afecţiunilor reumatice. Bolnavii de artrită, care au introdus în dietă acest ulei, au constatat o reducere a durerilor datorate inflamaţiilor.

Ulei din sâmburi de struguri BIO – alte avantaje

  • Stimulent imunitar. Seminţele de struguri conţin substanţe cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E şi proantocianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la creşterea imunităţii organismului.
  • Are proprietăţi anti-îmbătrânire. Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, uleiul de sâmburi de struguri luptă eficient împotriva radicalilor liberi. Deci, previn astfel degradarea celulară şi apariţia semnelor de îmbătrânire, printre care ridurile premature. Bogat în vitamina E, este un elixir pentru menţinerea tinereţii pielii, dar şi pentru prevenirea unor afecţiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentări etc.).
  • Poate ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Observații recente din studii experimentale au demonstrat că polifenolii din semințele de struguri pot interfera cu mecanisme neuropatogene specifice care stau la baza bolii Alzheimer. Acest fapt sugerează un potențial rol nou al polifenolilor din semințele de struguri în tratarea acesteia.
  • Poate reduce riscul de cancer. Unii compuși fenolici ai uleiului din semințe de struguri au activități anticancerigene și acționează în modularea ciclului celular. Ei sunt citotoxici pentru celulele tumorale, fără a compromite celulele sănătoase. Proantocianidinele sunt polimeri ai flavan-3-ol cu efect antiproliferativ asupra celulelor canceroase.

Ulei din sâmburi de struguri BIO – Efecte pentru ten şi piele

  • Are efect anti-aging. Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, uleiul din seminţe de struguri luptă eficient împotriva radicalilor liberi. Ajută și la prevenirea ridurilor, mai ales a celor din jurul ochilor
  • Menţine elasticitatea pielii, deoarece conţine un complex de flavonoizi care joacă un rol important în stabilizarea nivelului de colagen şi de elastină din piele
  • Are proprietăţi astringente. Datorită conţinutului de acid linoleic şi vitamina E (alfa-tocoferol), uleiul din sâmburi de struguri are efect regenerant şi restructurant. În plus, grăbeşte vindecarea leziunilor provocate de acnee şi îmbunătăţește calitatea celulelor pielii. De asemenea, poate accelera procesul de vindecare a rănilor și poate diminua cicatricile.
  • Poate fi folosit şi în tratamente pentru păr. Uleiul din seminţe de struguri ajută la normalizarea scalpului şi la hidratarea firului de păr; ideal pentru părul despicat, uscat, fără strălucire. De asemenea, s-a dovedit că scade DHT (dihidrotestosteron). Acesta este  un vinovat comun pentru căderea părului atât la bărbați, cât și la femei, stimulând astfel creșterea de noi fire de păr.
  • Este un hidratant excelent pentru piele. Datorită conţinutului ridicat de acid linoleic, uleiul din sâmburi de struguri pătrunde repede în piele. De asemenea, reduce pierderea de apă din epidermă şi hidratează.

De ce ulei presat la rece?

  • Uleiul presat la rece se obține la o temperatură de maxim 40 °C, păstrând astfel intact conținutul de vitamine și minerale. Temperatura în exces (pana la 270 °C) folosită în timpul procesului de rafinare duce la pierderea valorilor nutriționale ale uleiului. Duce și la formarea unor substanțe chimice nedorite, precum radicalii liberi și acizii grași trans.
  • Metoda de presare la rece reprezintă un proces mecanic care nu necesită adaugarea de produse chimice ce pot dăuna sănătății. În procesul de rafinare se folosesc solvenți chimici (hexan) pentru a putea extrage o cantitate maximă de ulei. Deși hexanul se separă ulterior, există o probabilitate foarte mare să rămână în cantități mici în uleiul finit
  • Prin presarea la rece , uleiurile obținute își păstrează nealterat conținutul de vitamine, minerale și acizi poli și monosaturați. Procesele desfășurate pe parcursul rafinării (degumare, albire, dezodorizare) duc la dispariția ingredientelor active din ulei. De asemenea, este foarte posibil ca în compoziție să se regăsească resturi toxice din substanțele chimice. Acestea sunt utilizate în procesul de producție sau conservanți adaugați pentru prelungirea termenului de valabilitate.

Informații suplimentare

Produs

BIO

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Abonare <span> newsletter </span>

Abonare newsletter