• (+40) 374.075.007
  • Bd. I.C. Brătianu 250, clădirea C3, Constanța, România
  • Luni-Vineri 8:00 - 17:00

Banana bread-reteta

Banana bread cu făină de nucă – pur și simplu DELICIOASĂ!

Pâine cu banane și făină de nucă bio (Banana Bread pe limba lor) – perfectă pe lângă o cafeluță sau o cană cu lapte cald. Nefiind o rețetă complicată, poată fi făcută într-o zi de weekend, alături de copii. Asta da distracție de familie!

Descriere Banana Bread cu făină de nucă

Este o pâine desert, nu foarte dulce, însă foarte apreciată de susținătorii dietei Paleo. Făina de nucă îi oferă un gust fin și aromat. Alături de făină de cătină, făină din sâmburi de struguri și făină de cânepă, aceasta reprezintă o variantă gustoasă și sănătoasă atât pentru omul modern, cât și pentru cei suferinzi de boala celiacă, sau cu alte afecțiuni.

„Dieta paleolitică, dieta paleo, dieta omului cavernelor sau dieta din epoca de piatră este o dietă modernă, formată din alimente considerate a reflecta cele consumate în epoca paleolitică.”

Wikipedia

Nucile, ingrediente sănătoase și gustoase, chiar și în banana bread

Asta nu înseamnă că nu putem să ne bucurăm cu toții de așa minunăție .
Sper să vă bucurați de această rețetă foarte sănătoasă și încântătoare de pâine cu banane folosindu-vă de minunata nucă.
Această făină de nucă este o făină pe care nu o folosim des pentru că nu suntem obișnuiți cu ea, însă cu siguranță ar trebui să o folosim. Puteți adăuga nuci tocate deasupra, în aluat sau deloc.
Încercați metoda care vi se pare mai atractivă. După cum se spune, varietatea este condimentul vieții. Total de acord.

Ingrediente rețetă

  • 1 cană de făină de nucă, măcinată fin
  • 1 lingură zahăr de cocos
  • 1 lingură semințe de chia
  • 2 linguri făină de tapioca
  • ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță sare
  • 2 linguri de scorțișoară
  • 4 ouă
  • 2 linguri de ulei de cocos, topit
  • 2 linguri îndulcitor pudră pe bază de curmale
  • 2 banane mari foarte coapte

OPȚIONAL: pentru o banana bread extra delicioasă presară ½ cană de nuci tocate

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 350F/ 180 grade C
  2. Ungeți o formă de chec.
  3. Folosiți făină de nucă foarte fină. Dacă nu este suficient de fină, o mai puteți măcina până devine foarte fină.
  4. Măcinați zahărul din nucă de cocos și semințele de chia până când sunt foarte fine.
  5. Așezați într-un castron făina de nucă, zahărul de cocos, semințele de chia, făina de tapioca, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara. Amestecați bine.
  6. Într-un alt castron puneți ouăle, uleiul de cocos, îndulcitorul din curmale și bananele coapte.
  7. Amestecați toate cu un mixer manual timp de aproximativ 3-4 minute.
  8. Puneți ingredientele uscate peste cele umede. Nu amestecați prea mult.

Opțional. Puteți adăuga nuci tocate în rețeta de banana bread cu făină de nucă acum dacă doriți sau deasupra.

9.  Se toarnă aluatul obținut în vasul de copt uns.

Timpul de coacere este de 40-45 de minute.
După 25 de minute de coacere, acoperiți ușor cu folie de aluminiu.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească pentru cel puțin 15 minute. Așa veți simți și mai bine aroma de la o făină de nucă bio de la Pura Agro!

Să aveți poftă maaare de tot!!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonare <span> newsletter </span>

Abonare newsletter