• (+40) 374.075.007
  • Bd. I.C. Brătianu 250, clădirea C3, Constanța, România
  • Luni-Vineri 8:00 - 17:00

ulei bio

Ulei bio, ulei organic, sau ulei eco? Nu-i așa că că pare complicat? Pare, și totuși nu este… Pura Agro vă va explica cât mai simplu cum stau lucrurile cu când vine vorba de produse BIO.

Știm ce înseamnă ulei  bio, eco sau organic?

Într-o lume în alertă continuă după cantitate, puțini sunt cei care știu sa prețuiască calitatea. Ne place organic, bio, eco și natural, însă ne simțim bulversați dacă suntem întrebați care este exact diferența dintre acești termeni.

Când vorbim despre un ulei bio tindem să îl confundăm cu ulei presat la rece. Un ulei bio sigur este un ulei presat la rece, însă un ulei presat la rece nu este neapărat bio. Complicat? Vedeți și mai departe.

Observăm din ce în ce mai des apariția multor produse cosmetice sau alimentare cu origine naturală. Ne sunt prezentate prin expresii și cuvinte care să accentueze ideea de apartenență la natură și sănătate, implicit. De asemenea, în plus aceste atribute ne pot oferi și ideea de siguranță în utilizare sau de grijă pentru mediu sau natură.

Noi suntem interesați să livrăm colaboratorilor nostri cele mai pure produse, așa că motto-ul nostru este

   Pur și natural / Fabricat în România / Uleiuri și făinuri din semințe 100% naturale și organice

BIO, ECO, ORGANIC – foarte scurtă descriere

  • Cuvântul ORGANIC este folosit mult mai pregnant în Statele Unite, Canada, Anglia și Australia. Organic oil în SUA este ulei bio în România. Pur și simpu.
  • Denumirea de ECO se folosește mai ales în spațiul franco-german / în țările vest europene
  • În Italia, Ungaria, Romania termenul folosit este BIO. Conform legislaţiei din România, trebuie să apară termenul de „ecologic” sau „eco”. Termenul „bio” este folosit în limbajul uzual.

Cum recunoaștem un ulei BIO?

  • Cea mai cunoscută siglă pentru produsele BIO este cea sub forma unui dreptunghi verde, în care apare o imagine stilizată a unei frunze. Orice ulei bio trebuie să aibă această siglă pe etichetă sau ambalaj.

Aceasta este conturată de 12 steluțe și reprezintă sigla BIO folosită de statele Uniunii Europene.

Cine poate folosi sigla BIO?

  • Producătorii de ulei bio trebuie să parcurgă un proces strict pentru a putea obține dreptul de folosire a etichetei BIO. Aceștia trebuie să respecte regulile stabilite de legislația comunitară și națională, trebuie să își supună activitatea unor vizite de inspecție, realizate de organismele competente.

Pentru ca uleiurile organice și făinurile organice fantastice de la Pura Agro să fie etichetate ca şi produse ecologice, este OBLIGATORIU ca atât materia primă cât şi procesul de presare şi fabrica PURA AGRO să fie certificate de un organism de inspecţie şi certificare.

Tehnologia avansată a preselor de ulei ne permite să evităm tratarea chimică sau aplicarea excesului de căldură în timpul procesului de producție al uleiului.

De ce ne dorim produse BIO? De ce ne-am dori ulei bio, de exemplu?

Atunci când ne hotărâm să cumpărăm/alegem un produs BIO, în cazul nostru uleiuri bio, avem certitudinea că avem de a face cu un aliment curat, necontaminat cu pesticide, fertilizatori sau organisme modificate genetic (OMG).

Avem siguranța că aceste produse sunt crescute natural și fără îngrășăminte chimice. În plus, agriculturile organice ajută la reducerea poluării, măresc fertilitatea pământului și ajută la conservarea apelor, nepoluându-le. Și asta ar trebui să fie un deziderat universal, nu?

În concluzie, un ulei bio este net superior din toate punctele de vedere net superior oricăror alte uleiuri.

De ce sunt mai scumpe produsele BIO?

Produsele BIO sunt mai scumpe decât cele clasice întrucât este necesar mai mult timp și efort pentru a avea un produs finit. De exemplu, nu se folosesc pesticide, hormoni sau conservanți. Prin urmare, agricultura ecologică necesită mai mult timp pentru producerea alimentelor. Prin urmare, este nevoie de și mai multe resurse, producția de produse BIO fiind mult mai limitată în comparație cu cea convențională și cu un grad mai mare de perisabilitate.

Mai multe informaţii despre certificarea produselor BIO se găsesc pe site-ul www.madr.ro la secţiunea Agricultura Ecologică, iar certificatul poate fi verificat online pe http://www.abg.at/en, la secţiunea Certificates/EASY-CERT.

Așa că, atunci cand decideti sa cumparati produse ecologice, bio sau organice sunt implicati mai multi factori. Nu are de beneficiat numai sanatatea voastra, ci si mediul înconjurător.

Legislaţia română echivalează termenii bio şi organic cu eco.

Așa că oricum am alege să ne “alintăm” produsele, acestea sunt și organice, și bio, și eco. Pe rând sau separat, proprietățile acestor uleiuri și făinuri naturale 100% și organice sunt extraordinare. Pe parcursul altor articole informative vă vom prezenta cât mai multe știri sau înștiințări utile. Atât pentru frumusețea, cât și pentru sănătatea familiei dvs. și a celor dragi dvs.

Vedeți voi, numa!

Dacă mai aveţi nelămuriri, contactaţi-ne şi vă răspundem cu plăcere 🙂

 

Abonare <span> newsletter </span>

Abonare newsletter