• (+40) 374.075.007
  • Bd. I.C. Brătianu 250, clădirea C3, Constanța, România
  • Luni-Vineri 8:00 - 17:00

făină fără gluten

Făină fără gluten – ciudățenie, moft sau diferența dintre sănătate și boală?

Când vorbim de boală, ne referim la boala celiacă. Netratată, boala celiacă poate duce la numeroase complicații.
Aceasta are ca principal remediu dieta fără gluten. Este important, însă, să nu excluzi glutenul din alimentație până nu ești diagnosticat de medic cu acestă afecțiune.

Făina din semințe

Făina din semințe presate este o făină 100% naturală obținută din semințe după ce uleiul a fost extras folosind un proces de presare la rece. Făina din semințe de fructe are proprietăți chimice, nutritive și fizice unice. Prin urmare, făinurile din semințe de fructe au o gamă largă de aplicabilitate în cosmetice, industria alimentară și farmaceutică cât și ca hrană pentru pentru animale.

Beneficiile făinurilor din semințe

  • Făinurile sunt foarte bogate în fibre și sunt potrivite în dieta fără gluten.
  • Aceste pulberi din semințe presate au o concentrație mare de micronutrienți (minerale, polifenoli, proantocianidine, vitamine) și macronutrienți (proteine, fibre) care le dau o notă de unicitate.
  • În funcție de specificul seminţelor din care sunt extrase, există o flexibilitate mare în a utiliza aceste făinuri şi în industria cosmetică, de la scruburi până la săpunuri exfoliante, măşti faciale, etc.
  • 100% de origine naturală și 100% biodegradabile.

Folosirea făinurilor din semințe

  • Făinurile din semințe sunt foarte bogate în fibre cu proprietăți anti-oxidante puternice și sunt potrivite pentru dieta fără gluten.
  • Făina din semințe își păstrează substanțele active în timpul încălzirii și, prin urmare, poate fi folosită în multe feluri. De exemplu cum ar fi în prăjituri, pâine, pizza, clătite etc., finisarea produselor înainte de a fi gătite, sau în smoothie-uri.
  • Culorile diferite ale produselor oferă o notă creativă în plus.

Industria cosmetică

Domeniul produselor cosmetice folosește făina din semințe de fructe ca și scruburi naturale și biodegradabile care pot înlocui microgranulele din polietilenă. Proprietățile anti-oxidative și anti-microbiene ale produsului conferă pielii o protecție suplimentară după curățare.

Industria farmaceutică

În funcție de originea semințelor, pulberea din semințe presate poate fi folosită ca supliment alimentar. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, acestea pot ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ, afectării și inflamațiilor țesuturilor și la prevenirea bolilor.

Făină din semințe de struguri

Ca supliment alimentar, extractul de semințe de struguri a atras atenția multor persoane care încearcă să își îmbunătățească sănătatea. Datorită profilului său antioxidațiv impresionant a fost pus în legătură cu o gamă largă de potențiale proprietăți terapeutice.

Făină din germeni de porumb

Făina din germeni de porumb poate aduce o tușă excelentă, autentică, produselor de patiserie, cum ar fi tortilla și biscuiții. Poate fi utilizată în pâine și produse de patiserie ca glazură sau pentru un plus de imagine. Este ideală și pentru produsele dietetice sau pentru produsele cu conținut îmbogățit de proteine (cum ar fi batoane de legume și fripturile).

Abonare <span> newsletter </span>

Abonare newsletter