• (+40) 374.075.007
 • Bd. I.C. Brătianu 250, clădirea C3, Constanța, România
 • Luni-Vineri 8:00 - 17:00

Tortilla din făină de cânepă

TORTILLA DIN FĂINĂ DE CÂNEPĂ – rețetă pentru 16 tortillas în 20 de minute

Această rețetă de tortilla din făină de cânepă este sănătoasă, fără gluten sau carbohidrați, este perfectă pentru diabetici și celiaci. Această rețetă a fost testată și modificată pentru a funcționa în mod specific cu făina de cânepă, mai degrabă decât pentru a fi folosită doar ca înlocuitor pentru făina de uz general, cea alba. Suntem conștienți că pe piața din România nu există multe informații despre aceste făinuri, cum este și făina de nucă bio (cu care vă vom furniza în curând o rețetă delicioasă), însă noi ne străduim să vă oferim cele mai bune idei.

Până să vă povestim rețeta, dorim să vă clarificăm câteva aspecte, aspecte ce ne-au fost semnalate de clienții nostri.

Pentru că informarea clienților nostri este primordială, vă vom răspunde imediat tuturor nelămuririlor.

Ce gust are făina de cânepă?

Un aspect foarte important de luat în considerare atunci când gătiți cu făină de cânepă este gustul. Tortilla din făină de cânepă propusă de noi e gustoasă, cu siguranță. Vrei ca produsele tale de patiserie să fie delicioase, nu? Deci, ce gust are făina de cânepă? Mulți oameni descriu gustul ca fiind de nuci și de pământ. Poate avea chiar și un gust “verde”, ca de plantă, de care mulți oameni sunt îndrăgostiți atunci când prepară alimente sărate.

Când coaceți cu făină de cânepă, este probabil să simțiți aroma de nuci, deoarece gustul „plantei” este “mascat” de zaharurile care apar în mod obișnuit la coacere. Acest gust de nuci este perfect pentru clătite, briose, vafe, fursecuri, brownies și aproape orice bun copt la care vă puteți gândi. Dacă nucile ar avea un gust bun la coacere, atunci făina de cânepă va fi o alegere excelentă! Și cu siguranță tortilla din făină de cânepă face parte din aceste alegeri.

Este făina de cânepă legală?

Pare o întrebare haioasă, însă este cît se poate de serioasă. (scuzați rima). Deși făina de cânepă provine dintr-o plantă de canabis, făina de cânepă nu conține THC, ceea ce o face complet sigură și legală. Făina de cânepă are multe dintre proprietățile benefice găsite în CBD, cum ar fi proprietățile sale antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea durerii. Când adăugați niște făină de cânepă în produsele pe care le coaceți, nu este nevoie să vă faceți griji, adăugați doar cele mai bune părți ale plantei de cânepă!

Acum, că sunteți experți în făină de cânepă, probabil că sunteți gata să încercați câteva rețete sănătoase. Încercați o rețetă de tortilla din făină de cânepă de la Pura Agro și vă veți îndrăgosti de gustul și beneficiile făinii de cânepă! Poftă bună!!

Ingrediente:

 • 1 ½ cești de făină din semințe de cânepă de la Pura Agro
 • 1 ½ căni de făină albă
 • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
 • 2 lingurițe de sare
 • 1/3 ceașcă grăsime de gătit (untură)
 • 1 ¼ cană de apă călduță

Tortilla din făină de cânepă – Preparare:

 1. Se amestecă cu un tel făina din semințe de cânepă, făina albă, bicarbonatul de sodiu și sarea .
 2. Adăugați grăsimea și amestecați folosindu-vă mâinile. Făina ar trebui să pară sfărâmicioasă după ce am introdus și untura.
 3. Adăugați apă călduță și frământați aluatul cu mâinile. Dacă aluatul este puțin lipicios, adăugați puțin mai multă făină albă până când devine neted.
 4. Împărțiți aluatul în șaisprezece bucăți și faceți din acestea bile. Acoperiți bilele cu folie de plastic și lăsați-le deoparte aproximativ o jumătate de oră să se odihnească.
 5. Faceți fiecare bilă cât mai plată posibil, păstrând forma circulară pe măsură ce le rulați cu sucitorul.
 6. Încălziți o tigaie din fontă la foc mediu și adăugați tortilla în tigaie.
 7. Lăsați la copt aproximativ 15 secunde pe o parte, apoi întoarceți tortilla si gătiți încă 10 secunde. Scoateți din tigaie și serviți-vă tortilla din făină de cânepă simplă sau cu umplutură după bunul plac!

P.S Puteți găsi acum făină de cânepă și în Constanța, în magazinul partenerilor nostri  curteabrancoveneasca.ro  și în Brașov, la Natura in Bucate. 

Abonare <span> newsletter </span>

Abonare newsletter