• (+40) 374.075.007
  • Bd. I.C. Brătianu 250, clădirea C3, Constanța, România
  • Luni-Vineri 8:00 - 17:00

Beneficii ale uleiului din sâmburi de struguri

De ce o să vrei să folosești ulei de semințe de struguri pentru orice, după ce citești asta

Îți place vinul? Atunci mai e ceva ce o să-ți placă la vinul tău preferat: uleiul sănătos, nemaipomenit, creat din resturile sale. Uleiul din semințe de struguri este produsul secundar al procesului de vinificație – după ce vinificatorii presează strugurii și obțin licoarea lui Bachus, semințele de struguri rămase sunt transformate într-un elixir cu mai multe utilizări, care exercită o putere formidabilă și oferă beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Un studiu din 2016 realizat de National Institutes of Health a confirmat câteva dintre motivele pentru care fanii uleiului de semințe de struguri îl adoră pentru mâncat, gătit și pentru piele și păr sănătoase și frumoase.

Studiul a descoperit că uleiul din semințe de struguri are capacitate antioxidantă, ceea ce înseamnă că poate ajuta la protejarea împotriva radicalilor liberi, ceea ce poate „reduce procesul inflamator legat de unele boli”. Și întrucât are beneficii antiinflamatorii, uleiul de semințe de struguri (împreună cu alți nutrienți similari) ar putea ajuta la controlul și tratarea unor boli cronice.

Un singur sfat de reținut:

  • Pentru a utiliza ulei de semințe de struguri în bucătărie, asigurați-vă că este presat la rece. Când este procesat la căldură mare, uleiul poate fi combinat cu substanțe chimice potențial periculoase.

Cum poți aduce uleiul din semințe de struguri în viața ta? Iată 10 idei.

1. În bucătărie. Folosiți-l în sosuri pentru salate

Uleiul din semințe de struguri este bogat în vitamina E și acizi grași omega-6. Amestecă-l cu oțet balsamic și suc de lămâie, adaugă  ierburile și condimentele tale preferate și ai o obținut o alternativă sănătoasă și delicioasă la sosul de salată, ambalat la sticlă.

2. Combină-l cu legume

Zucchini, ceapă, tofu, ciuperci, ardei, iată noul vostru cel mai bun prieten. Uleiul din semințe de struguri are un punct de ardere ridicat, ceea ce înseamnă că rezistă la temperaturi ridicate, ceea ce îl face excelent pentru prăjire și sotare. Adăugați condimentele și proteinele preferate și spuneți bun venit unei cine rapide, sănătoase și, mai ales,  delicioase.

3. Pe pielea ta

Patricia Farris, medic, dermatolog, care este cadru didactic la Universitatea Tulane, indică componentele uleiului de semințe de struguri care îl fac să fie considerat tratamentul dermatologic preferat: „Uleiul din semințe de struguri conține acid linoleic, care este important pentru hidratarea pielii; este, de asemenea, și antioxidant. Antioxidantii îți protejează pielea de îmbătrânire, oferă un strat suplimentar de protecție și sunt antiinflamatorii. Inflamările joacă un rol important în îmbătrânirea pielii „, spune ea.

Farris recomandă să cumpărați fie ulei pur din semințe de struguri și să folosiți câteva picături pe piele ca un ser sau să căutați produse care să îl aibă în compoziție.

4. Folosiți-l împotriva acneei

Te-ai gândit că o să spui „Adio, coșuri”, când o să implinești 20 de ani, nu? Acum au trecut ani (sau zeci de ani) și coșurile alea neplăcute sunt încă o problemă. Nu ești singurul/singura. Încercați uleiul de semințe de struguri pentru a vă hidrata fără a vă înfunda porii.

5. Estompați cicatricile

Un studiu din 2016 a analizat proprietățile de vindecare a rănilor din uleiurile din semințe de struguri, susan și schinduf, iar cercetătorii au descoperit că proprietățile uleiului de semințe de struguri (vitamina E, antioxidanți, acizi grași și multe altele) pot ajuta la vindecarea rănilor și cicatricilor. Nu vor dispărea complet, dar dacă freci cicatricile cu ulei din semințe de struguri pe poate ajuta să le facă mai puțin vizibile.

6. Protejează

Radicalii liberi pot deteriora pielea, ceea ce duce la îmbătrânire. Vitamina E și antioxidanții din uleiul din semințe de struguri ajută la protejarea pielii împotriva acestor “avarii”.

7. Fortifică pielea

Acidul linoleic din uleiul de semințe de struguri ajută la întărirea funcției de barieră a pielii, care spune Farris, este important pentru a proteja pielea împotriva îmbătrânirii.

8. Pentru păr sănătos

Adăugați umiditate non-grasă, fără parfumuri. Uleiul din semințe de struguri este un hidratant ușor, fără miros. Amestecă-l cu uleiul esențial preferat și folosește-l pe post de tratament săptămânal cu ulei fierbinte înainte de a te șampona.

9. Netezește firele rebele

Păstrați puțin ulei diluat cu apă într-o sticlă cu pulverizator. Un puf sau două vor îmblânzi instantaneu firele alea rebele de păr, care o tot iau razna.

10. Pentru relaxarea mușchilor

Cu toții recunoaștem importanța îngrijirii de sine. Nu aveți timp și/sau fonduri pentru a ajunge la un spa? Nu-ți fă griji. Uleiul din semințe de struguri face ca un masaj acasă să se simtă ca o adevărată afacere.

Folosiți ulei din semințe de struguri amestecat cu parfumul preferat pentru a vă masa mâinile sau picioarele. Sau mai bine, încercați-l când vă chemații seara în vizită prietenii sau partenerul. Numiți-l răsfăț și prosecco, sau masaje și mojitos. Indiferent de nume, uleiul de semințe de struguri va face acest răsfăț super relaxant.

În loc de concluzie pentru uleiul din sâmburi de struguri bio presat la rece

Uleiul din semințe se struguri trebuie studiat mai mult înainte de a înțelege pe deplin beneficiile pe care le poate avea pentru piele. Însă cercetările disponibile în prezent indică faptul că este un ingredient puternic și promițător, care poate îmbunătăți aspectul pielii și poate reduce unele semne de îmbătrânire, cu un risc mic de efecte secundare, doar la persoanele alergice. Această situație poate fi evitată punând o picătură de ulei pe încheietura mâinii pentru a testa acest lucru. Așteptați 24 de ore pentru a observa eventualele reacții alergice.

 

 

 

Abonare <span> newsletter </span>

Abonare newsletter