• (+40) 374.075.007
  • Bd. I.C. Brătianu 250, clădirea C3, Constanța, România
  • Luni-Vineri 8:00 - 17:00

Ulei presat la rece

Ulei presat la rece – un termen de care bunicile noastre nu au auzit, însă de care se foloseau non-stop. Ne referim, evident, la ulei presat la rece din semințe.

Ulei din semințe, presat la rece

Presarea la rece este un mod tradițional și natural pentru producerea uleiului. Uleiurile din semințe sunt extrase fără folosirea de substanțe chimice sau solvenți la temperaturi sub 40 ° C, ceea ce asigură că se păstrează întreaga esență și natură a uleiului. Prelucrarea la temperaturi scăzute ajută la producerea unor valori scăzute de peroxid (PV). Culorile și aromele naturale ale uleiului sunt păstrate și toate substanțele nutritive esențiale, antioxidanții, acizii grași sănătoși și vitaminele, cum ar fi A, B, C și E sunt păstrate în uleiurile presate la rece. Odată ce uleiul s-a decantat, acesta este filtrat pentru a i se garanta puritatea.

Beneficiile uleiurilor din semințe

  • Un nivel ridicat de acizi grași nesaturați: în funcție de ulei, acest procent poate ajunge până la 85% acizi grași polinesaturați.
  • O concentrație mare de Omega 6 și Omega 3 cu proprietăți antiinflamatorii puternice. Acești doi acizi grași sunt acizi grași esențiali care nu pot fi sintetizați în corpul uman.
  • Bogate în vitamina E (alfa tocoferol) si mulți alți micronutrienți, uleiurile PURA AGRO contribuie la menținerea stării generale de sănătate, inclusiv reducerea bolilor cardiovasculare și a durerilor datorate inflamațiilor
  • Datorită antioxidanților pe care îi conțin, uleiurile presate la rece luptă eficient împotriva radicalilor liberi, prevenind astfel degradarea celulară și apariția semnelor de îmbătrânire

Ulei presat la rece, din seminte – folosire

  • Se folosesc atât pentru o alimentație sănătoasă, cât și în industria cosmetică și farmaceutică, cu multiple avantaje pentru frumusețe și sănătate.

Industria alimentară

Fără excepție, toate produsele noastre sunt utilizate în industria alimentară. Gama de produse Pura Agro oferă tot ceea ce este necesar pentru a se potrivi cu orice stil de viață modern, preocupat de sănătate. Datorită gustului aromat și mirosului plăcut, sunt perfecte pentru salate și rețete reci, pentru prepararea mâncărurilor în friteuze sau la tigaie.

Industria cosmetică

Datorită conţinutului mare de acizii grași mono-nesaturați (omega 9, omega 7) și poli-nesaturați (omega 3 şi omega 6), uleiurile PURA AGRO contribuie la creşterea rezistenţei epidermei față de factorii externi şi ajută la menținerea frumuseții pielii, părului și unghiilor, oferindu-le o îngrijire optimă atât de la interior, cât și de la exterior. Pot fi aplicate direct pe piele sau păr sau pot fi adăugate în măşti, creme, gel de duș, şampon, etc

Industria farmaceutică

Ca și suplimente alimentare pot pot fi utilizate sub formă lichidă sau introduse în capsule moi. Datorită profilului lor unic de acizi grași și concentrațiilor ridicate de micronutrienți uleiurile sunt utilizate fie pure, fie amestecate cu alte componente. Micronutrienți –  vitaminele E, A, C , K, minerale, carotinoide, flavonoide, etc.

Ulei presat la rece sau ulei clasic? Care este diferența dintre acestea?

Ulei clasic

  1. Uleiul clasic este foarte fluid și foarte deschis la culoare, nu mai vâscos și mai colorat cum știm că ar trebui să fie un ulei. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că în zilele nastre în lupta pentru o productivitate cât mai mare, uleiul este superprelucrat și se tratează cu substanțe chimice. Și evident, este foarte diluat, adică are multă apă în compoziție. Cum altfel să fie atât de ieftin, fluid și palid?
  2. O altă diferență între uleiul clasic și cel presat la rece este temperature de procesare. Ce înseamnă acest lucru? Uleiul clasic se obține prin prelucrare la temperaturi mari (până la 200 de grade Celsius), pentru a extrage o cantitate maximă de ulei din seminte. Din cauza folosirii temperaturilor mari în procesul de prelucrare se pierd o mare parte din substanțele nutritive.
  3. Alt procedeu nenatural este procesarea uleiului, procedeu prin care uleiul este curățat cu ajutorul substanțelor chimice și al aburilor fierbinți.

Ulei presat la rece

  1. Este 100% natural pentru că este obținut fără a folosi chimicale sau temperature înalte. În același timp, acesta se obține prin folosirea preselor la rece, adică strict procedee mecanice.
  2. Din această cauză, dintr-un kg de semințe se obține mai puțin ulei, de unde și prețul mai mare pe raftul magazinului.
  3. Datorită faptului că nu este tratat termic, acest ulei presat la rece are de obicei un termen de valabilitate mai mic decât uleiul clasic.
  4. Uleiurile din semințe presate la rece păstrează integral toate elementele nutritive ale semințelor, au un parfum deosebit și o aromă specific, plăcută, “cu personalitate”, chiar.

Ce obținem când îl folosim? Simplu: sănătate!

Avantajele uleiului presat la rece

  • Preparatele tale vor avea un gust specific natural și o aromă diferită, dar în sensul bun al cuvântului
  • Este mai sănătos deoarece păstrează toate calitățile nutritive din semințele din care este produs
  • Mâncarea va fi mult mai gustoasă. Nu îți vei da seama de la început, însă treptat vei descoperi exact ingredientul gustos.

Ulei din semințe de struguri presat la rece

Ulei presat la rece din semințe de struguri este o sursă excelentă de vitamina E (alfa tocoferol), polifenoli şi procianidine, antioxidanţi puternici cu efect de antiîmbătrânire.

Ulei de floarea soarelui presat la rece

Uleiul de floarea-soarelui este unul dintre uleiurile comestibile cel mai bine apreciat în ceea ce privește fiziologia nutrienților. În plus, uleiul de floarea-soarelui este utilizat în industria alimentară (margarină, sosuri de salată, maioneză).

Ulei din germeni de porumb presat la rece

În domeniul alimentar, acest ulei presat la rece din germeni de porumb este utilizat în producția de produse alimentare (margarină, maioneză, produse dietetice). În bucătărie, uleiul din germeni de porumb este potrivit pentru prăjit, gătit la aburi. Este bun și pentru perfectarea gustului legumelor și salatelor.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonare <span> newsletter </span>

Abonare newsletter